Våre beste tips til å unngå tørt vinterhår

Ta vare på vinterhåret 

Vinteren kan være en tøff tid for håret vårt. Mellom den kalde, tørre luften ute og den varme, luften inne, er det ikke rart at håret har en tendens til å lide. Men fortvil ikke – det er mange ting du kan gjøre for å holde håret hydrert og glad! 

 

Symptomer på tørt hår og hodebunn:

Tørt hår og hodebunn kan manifestere seg på en rekke måter. Noen vanlige tegn inkluderer:

  • Tørt, sprøtt hår som er tilbøyelig til å brekke og flisete tupper
  • En kløende hodebunn med tegn på flass eller flak.
  • Frizziness og flyaways
  • Mangel på glans

Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det på tide å gi håret og hodebunnen litt ekstra kjærlighet og oppmerksomhet.

 

Tips for å holde håret hydrert og sunt i vintermånedene: 

 

Bruk en luftfukter: Å tilføre fuktighet til luften i hjemmet ditt kan bidra til å forhindre at håret og hodebunnen tørker ut. I tillegg er det en fin måte å bekjempe den tørre, statiske luften som ser ut til å være overalt om vinteren.

Begrens varmestyling: Prøv å begrense bruken av varmestylingverktøy så mye som mulig. Hvis du trenger å bruke varme, sørg for å bruke en varmebeskyttende spray eller serum for å minimere skaden.

Bruk hårmasker: Å påføre en dyp kondisjonerings hårmaske en gang i uken kan bidra til å gi næring og fuktighet til lokkene dine, og kan også bidra til å reparere eventuelle skader som har blitt gjort. Bare tenk på det som en liten bit av selvpleie for håret ditt! 

Beskytt håret når du er ute: Hvis du skal være ute i kulden over en lengre periode, sørg for å dekke håret med en lue eller skjerf for å beskytte det. Håret ditt vil takke deg (og det vil ørene dine også gjøre). 

 


Produkter å prøve:

Nå som vi har dekket noen grunnleggende tips for å forhindre tørrhet, la oss snakke om noen spesifikke produkter som kan hjelpe; 


Leave-in balsam: En leave-in balsam kan bidra til å tilføre fuktighet til håret ditt og kan være spesielt nyttig for de med tykt, krøllete eller teksturert hår. Prøv å bruke en leave-in balsam som et pre-styling produkt for å hjelpe til med å løsne håret og tilføre litt ekstra fuktighet. Bare ikke bli for gal med det – litt går langt!

Nærende olje: Oljer som kokos, argan og avokado kan gjøre underverker for tørt hår og hodebunn. Du kan bruke dem som en pre-shampoo-behandling, eller ganske enkelt påføre en liten mengde i endene av håret ditt som leave-in-behandling. Bare pass på at du ikke går over bord – litt olje kommer langt!

Fuktighetsgivende sjampo og balsam: Velg en fuktighetsgivende sjampo og balsam som er utviklet spesielt for tørt hår. Se etter ingredienser som arganolje, keratin og glyserin, som kan bidra til å tilføre fuktighet og styrke håret ditt.Tørt hår og hodebunn kan være en skikkelig smerte, spesielt i vintermånedene. Men med den riktige hårpleierutinen og de riktige produktene kan du holde lokkene hydrerte og glade 🧡

Image by senivpetro on Freepik